alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Bułeczki serowo-malinowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bułeczki serowo-malinowe na maślance

Bułeczki serowo-malinowe

Składniki:

Bułeczki serowo-malinowe

 

 

  • Nadzienie:
  • 15 dag sera ricotta
  • 20 dag malin
  • 4 łyżki cukru waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki serowo-malinowe
Z podanych składników przygotować ciasto. Posypać mąką, przykryć, odstawić w ciepłe miejsce aż ciasto podwoi swoja objętość. Następnie lekko je wyrobić. Rozwałkować, posmarować serem wymieszanym z cukrem, ułożyć maliny. Z ciasta ukształtować roladę. Następnie pokroić ją na 15 plastrów. Ułożyć w dość dużych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 60 minut w ciepłe miejsce. Piec w temp. 190 st. C przez 90 minut.