Sposób przygotowania:
Bułeczki z budyniem Ewy
Do ciepłego mleka dajemy pokruszone drożdże i łyżę cukru. Mieszamy posypujemy mąką i odstawiamy na ok 15 min. Do miski przesiewamy mąkę , dajemy całe jajko, olej, resztę cukru i jogurt naturalny. Mieszamy i dodajemy rozczyn z drożdży. Wyrabiamy ciasto. Formujemy kule i odstawiamy do wyrośnięcia na ok 45 min. W tym czasie gotujemy budyń śmietankowy i odstawiamy go do wystygnięcia. Z wyrośniętej kulki ciasta odrywamy po kawałku ciasta rozciągamy go lekko wkładamy łyżkę budyniu i zaklejamy. Układamy drożdżówki na blaszce. Zostawiamy do wyrośnięcia na ok 10 min. Nadkrawamy je nożem smarujemy mlekiem i wstawiamy do piekarnika na ok 20 min. Po upieczeniu pudrujemy.