Bułeczki z drobiowym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Drożdżowe bułki nadziewane parówką, pasztetem i warzywami.

Bułeczki z drobiowym nadzieniem

Składniki:

Bułeczki z drobiowym nadzieniem

 

  • ciasto: 5 dkg drożdży
  • około pół kg mąki
  • sól
  • łyżka oleju
  • szklanka ciepłej wody
  • pół łyżeczki cukru

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki z drobiowym nadzieniem
W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże, następnie dodajemy cukier. Odstawiamy na 15 min. Po 15 minutach dodajemy połowę mąki i znów odstawiamy na 15 min. Następnie jajko, łyżkę oliwy, łyżeczka soli i resztę mąki. Ciasto dzielimy na ok 4-5 placków. Każdy z nich smarujemy pasztetem, kładziemy z boku małą parówkę, sypiemy trochę kukurydzy, żółtego sera, pieczarki pokrojone w plasterki, paprykę w kostkę. Formujemy bułeczki, które układamy na dużej blaszce wysmarowanej olejem. Odstawiamy znowu na około 15 min w ciepłe miejsce. Pieczemy około godziny w piekarniku nagrzanym do 180st.C. Życzę smacznego!