Sposób przygotowania:
Bułeczki z nadzieniem orzechowym
Rozetrzeć drożdże z cukrem i letnią szklanką mleka. Osobno wymieszać połowę mąki, szklankę mleka i sól. Następnie do tej mieszanki dodać rozczyn. Powoli wyrabiać ciasto, dosypując resztę mąki. Dokładnie wyrobić ciasto. Powinno odchodzić od dłoni. Przykryć bawełnianą ściereczką. Pozostawić na kwadrans. Następnie podzielić na 3 części. Każdą z części rozwałkować na 1 centymetr i pokroić na długie paski. Każdy z pasków posmarować nadzieniem: podane składniki nadzienia zmiksować ze sobą. Ukształtować "ślimaczki". Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w dużych odstępach. Przykryć. odstawić w ciepłe miejsce na 1,5 godziny. Podane składniki kruszonki rozetrzeć ze sobą palcami. Jajko roztrzepać, posmarować bułeczki, grubo oprószyć kruszonką. Piec w temp. 200 st. C przez 20 minut.