mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Bułeczki z pokrzywą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Niesamowite bułeczki, polecam

Bułeczki z pokrzywą

Składniki:

Bułeczki z pokrzywą

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki z pokrzywą
Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać. Bułeczki pokroić w kostkę, namoczyć w mleku. Listki pokrzywy umyć, sparzyć gorącą wodą, osączyć i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć cebulę. Bułkę odcisnąć. W misce połączyć bułkę, pokrzywę, cebulę i jajko. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Z masy formować małe bułeczki, obtoczyć w mącę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć bułeczki z obu stron na złoty kolor. Zdjąć z patelni i osączyć na papierze kuchennym z nadmiaru tłuszczu.