Sposób przygotowania:
Bułeczki z rozmarynem i serem emmentalerPrzygotowanie bułeczek

Przygotowanie bułeczek rozpoczynamy od posiekania drobno świeżego rozmarynu. Ser emmentaler ścieramy na tarce o małych oczkach. Przygotowujemy dwie miski.
W pierwszej misce mieszamy suche składniki: mąkę z proszkiem do pieczenia i rozmarynem. W drugiej misce umieszczamy mokre składniki, roztrzepujemy jaja z mlekiem, olejem, szczyptą soli i pieprzu. Do miski z mokrymi składnikami stopniowo dodajemy suche składniki. Na koniec dodajemy starty ser. Wszystko dokładnie mieszamy.
Pieczenie bułeczek

Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. 10 małych foremek smarujemy masłem i obsypujemy mąką.
Ciasto przekładamy do foremek. Bułeczki pieczemy ok. 25-30 minut (do suchego patyczka).
gosiapiotrek23
grandepiccolacuoca