Sposób przygotowania:
Bułeczki z serem
Przygotowanie:
Przygotować ciasto wg przepisu " Bułeczki drożdżowe". Przyrządzić nadzienie: ser przepuścić przez maszynkę,dodać pozostałe składniki i wymieszać na jednolitą masę.Wyrośnięte ciasto drożdżowe rozwałkować na placek o grubości około 1/2 centymetra,nałożyć równomiernie nadzienie,zawinąć brzegi,pokrajać placek na około 40 kawałków i ukształtować bułeczki.Ułożyć je na posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką blasze i odstawić do wyrośnięcia.Wyrośnięte posmarować rozmąconym jajkiem i piec w gorącym piekarniku ( 200-220s.c) na złoty kolor.Upieczone posypać cukrem pudrem.
Przygotować ciasto wg przepisu " Bułeczki drożdżowe". Przyrządzić nadzienie: ser przepuścić przez maszynkę,dodać pozostałe składniki i wymieszać na jednolitą masę.Wyrośnięte ciasto drożdżowe rozwałkować na placek o grubości około 1/2 centymetra,nałożyć równomiernie nadzienie,zawinąć brzegi,pokrajać placek na około 40 kawałków i ukształtować bułeczki.Ułożyć je na posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką blasze i odstawić do wyrośnięcia.Wyrośnięte posmarować rozmąconym jajkiem i piec w gorącym piekarniku ( 200-220s.c) na złoty kolor.Upieczone posypać cukrem pudrem.