Bułeczki z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

słodkie bułeczki nadziewane serem białym

Bułeczki z serem

Składniki:

Bułeczki z serem

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki z serem
Przygotowanie:
Przygotować ciasto wg przepisu " Bułeczki drożdżowe". Przyrządzić nadzienie: ser przepuścić przez maszynkę,dodać pozostałe składniki i wymieszać na jednolitą masę.Wyrośnięte ciasto drożdżowe rozwałkować na placek o grubości około 1/2 centymetra,nałożyć równomiernie nadzienie,zawinąć brzegi,pokrajać placek na około 40 kawałków i ukształtować bułeczki.Ułożyć je na posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką blasze i odstawić do wyrośnięcia.Wyrośnięte posmarować rozmąconym jajkiem i piec w gorącym piekarniku ( 200-220s.c) na złoty kolor.Upieczone posypać cukrem pudrem.