Sposób przygotowania:
Bułeczki z szynką i serem
Szynkę, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć całość, dodać posiekany czosnek, smażyć kilka minut i doprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać z serem. Ostudzić. Z drożdży i odrobiny wody zrobić zaczyn. Wymieszać w misce mąkę, oliwę, sól, cukier, zaczyn z drożdży. Dodać oregano, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia na ok. 1 godz. Ciasto wyrobić, podzielić na kilkanaście części, uformować lekko spłaszczone bułeczki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdej rozłożyć porcję farszu, lekko docisnąć do ciasta. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 20 min. Piec w temp. 200 st. C. ok. 20-25 min.