Sposób przygotowania:
Bułeczki z żurawiną
Nadzienie: Ser , miód , cukier waniliowy zmiksować do połączenia się składników.Ciasto: Wszystkie składniki ciasto wsypać do dużej miski i wyrobić ciasto(ciasto może się troszkę kleić do rąk) . Oprószamy mąką , przykrywamy ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce aż podwoi swoją objętość.Gdy ciasto podwoi swoją objętość lekko wyrabiamy . Podsypujemy delikatnie mąką , rozwałkowujemy na prostokąt 30x35 cm. Wykładamy ,masę serową i posypujemy żurawiną . Następnie ciasto zwijamy wzdłuż krótszego boku i kroimy na 12 równych części. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując około 1-2 cm odległości. Znów odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce. Po tym czasie smarujemy jajkiem wymieszanym z mlekiem .Pieczemy 20-30 min. w temp. 190 st. C