Sposób przygotowania:
Bułeczki ziołowe.
Mleko wlewamy do miseczki, dodajemy cukier, miód i pokruszone drożdże oraz 2 łyżki mąki pszennej.
Mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce. Po 10 minutach, gdy drożdże "ruszą" dodajemy pozostałe składniki
chleba (serwatkę, mąkę,sól i zioła - wyrabiamy do chwili aż ciasto będzie odstawać od reki.
Z ciasta robimy wałek, odrywamy po kawałku, skręcamy i formujemy bułeczki wokół palca.
Nakładamy bułeczki na wyłożoną papierem formę i odstawiamy do wyrośnięcia.
Gdy bułeczki podwoją swoją objętość wstawiamy je do gorącego piekarnika.
Pieczemy je aż będą rumiane. sprawdzamy patyczkiem czy są dobrze wypieczone.
Mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce. Po 10 minutach, gdy drożdże "ruszą" dodajemy pozostałe składniki
chleba (serwatkę, mąkę,sól i zioła - wyrabiamy do chwili aż ciasto będzie odstawać od reki.
Z ciasta robimy wałek, odrywamy po kawałku, skręcamy i formujemy bułeczki wokół palca.
Nakładamy bułeczki na wyłożoną papierem formę i odstawiamy do wyrośnięcia.
Gdy bułeczki podwoją swoją objętość wstawiamy je do gorącego piekarnika.
Pieczemy je aż będą rumiane. sprawdzamy patyczkiem czy są dobrze wypieczone.