Sposób przygotowania:
Zupa dyniowa z kaszą pęczak
Rosół przelewamy do garnka i zagotowujemy. W tym czasie obieramy czosnek i imbir, kroimy w kosteczkę. Masło rozpuszczamy na patelni i przesmażamy pokrojone warzywa.
Szczypiorek myjemy i osuszamy oraz kroimy na drobno. Do gotującego się rosołu dodajemy mus dyniowy, kaszę pęczak, przyprawy, czosnek i imbir. Zagotowujemy.
Pestki dyni prażymy na suchej patelni. Zupę przed podaniem dekorujemy pestkami dyni, szczypiorkiem i śmietanką.
Szczypiorek myjemy i osuszamy oraz kroimy na drobno. Do gotującego się rosołu dodajemy mus dyniowy, kaszę pęczak, przyprawy, czosnek i imbir. Zagotowujemy.
Pestki dyni prażymy na suchej patelni. Zupę przed podaniem dekorujemy pestkami dyni, szczypiorkiem i śmietanką.