WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Zupa krem z dyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa krem z dyni z dodatkiem cebuli, pietruszki i ziemniaka oraz przypraw. Lekka, rozgrzewająca zupa na bulionie.

Zupa krem z dyni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem z dyni

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z dyni

ETAP 1:

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, przełożyć do garnka. Dynię zetrzeć na tarce na grubych oczkach i przesmażyć na oleju, dodać do garnka. Pietruszkę i marchewkę obrać, zetrzeć i również przesmażyć, dodać do garnka. Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę, dodać do garnka. Wlać bulion, włożyć przyprawy i posiekany koperek i zagotować.

Gotować aż warzywa będą mięciutkie. Następnie wyjąć listek i ziele i zblendować na krem blenderem. Ustawić ponownie na gazie, dodać śmietankę i pogotować ok. 3 minuty. Rozlać na talerze.

Podawać z pieczywem lub grzankami.

Zupa krem z dyni
Zupa z dyni po zblendowaniu blenderem na krem
Zupa krem z dyni
Zupa z dyni po ugotowaniu przed zblendowaniem
Zupa krem z dyni
Warzywa obsmażone zalane bulionem z dodanymi przyprawami
Zupa krem z dyni
Obsmażone na oleju warzywa przełożone do garnka