lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Bulka drożdżowa z farszem mięsnym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bułka drożdżowa z farszem mięsnym

Bulka drożdżowa z farszem mięsnym

Składniki:

Bulka drożdżowa z farszem mięsnym

 

 

Sposób przygotowania:

Bulka drożdżowa z farszem mięsnym
Letnie mleko rozetrzyj z polowa drożdży oraz maka (ma powstać rozczyn o gęstości śmietany).Odstaw do wyrośnięcia.Jak podrośnie dodaj resztę mleka.Jak podrośnie dodaj resztę maki,cukier,szczyptę soli i roztopiony letni tłuszcz.Zarób ciasto i odstaw go do wyrośnięcia.Podziel na dwie części.Mięso mielone przesmaż z posiekana cebula i dopraw do smaku a następnie ostudź i wbij do niego jajo.Ułóż polowe ciasta w formie do pieczenia nałóż na nią farsz i przykryj drugim ciastem.Piecz w temperaturze 180 stopni.

Tagi:

bułka mięso mak