Sposób przygotowania:
bułki do hamburgerów
Zaczynamy od zalania drożdży ciepłą wodą, dodajemy cukier i całość mieszamy. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Cebulę drobniutko siekamy i podsmażamy na oliwie doprawiając szczyptą soli, jak się zeszkli dodajemy płynny miód i smażymy jeszcze chwilę- odstawiamy do ostygnięcia.
W misce mieszamy wszystkie mąki dodajemy wyrośnięte drożdże, podsmażoną cebulę, jogurt i szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy na 2 godziny do wyrośnięcia.
Z ciasta formujemy 4 okrągłe bułeczki, które kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawiamy do wyrośnięcia na godzinę.
Następnie każdą z bułek smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 15 minut.
Cebulę drobniutko siekamy i podsmażamy na oliwie doprawiając szczyptą soli, jak się zeszkli dodajemy płynny miód i smażymy jeszcze chwilę- odstawiamy do ostygnięcia.
W misce mieszamy wszystkie mąki dodajemy wyrośnięte drożdże, podsmażoną cebulę, jogurt i szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy na 2 godziny do wyrośnięcia.
Z ciasta formujemy 4 okrągłe bułeczki, które kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawiamy do wyrośnięcia na godzinę.
Następnie każdą z bułek smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 15 minut.