cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Bułki lub strucle słodkie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

przepis na smaczne bułeczki

Bułki lub strucle słodkie

Składniki:

Bułki lub strucle słodkie

 

 

Sposób przygotowania:

Bułki lub strucle słodkie

Zaczynić szklankę mąki drożdżami i mlekiem, gdy ciasto podrośnie, dodać jaja ubite z cukrem, masło, zapach, posolić, wsypać resztę mąki, wleć mleko, wyrobić ciasto. Gdy wyrośnie, wyłożyć na stolnicę, formować podłużne bułki lub splatać strucle. Posmarować żółtkiem rozbitym z wodą, upiec. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.


Tagi:

ciasto bułki