Sposób przygotowania:
Bułki maślane z sezamem
1.Drożdże rozkruszyć, wsypać 1 łyżkę cukru i wlać 3 łyżki ciepłego mleka. Rozetrzeć, posypać łyżeczką mąki ,przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. 2.Mąkę przesiać, dodać wyrośnięte drożdże , lekko podgrzane mleko,sól,cukier puder, rozpuszczone i wystudzone masło i zagnieść ciasto. Wyrabiać długo. 3.Odstawić ciasto do wyrośnięcia . Powinno podwoić swoją objętość. 4 Wyrośnięte ciasto podzielić na 12 części i z każdej z nich ulepić bułeczki 5 Na blaszce układać bułeczki. Każdą wysmarować olejem. i pozostawić do ponownego wyrośnięcia. 6 Posmarować bułki mlekiem posypać sezamem i piec w 180 stopniach C około 30 minut. smacznego.