Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Bułki maślane z cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Szybkie i łatwe do przygotowania. Ze szklanką ciepłego mleka smakują wybornie. Warto je przygotować.

Bułki maślane z cynamonem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bułki maślane z cynamonem

 

Sposób przygotowania:

Bułki maślane z cynamonem
Drożdże razem z cukrem rozpuść w mleku. Odstaw do wyrośnięcia. Mąkę przesiej do miski. Dodaj jajko, cynamon, sól, miękkie masło oraz rozczyn. Dokładnie wyrób ciasto. Przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut do wyrośnięcia. Z wyrośniętego ciasta uformuj kulki wielkości moreli. Bułeczki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Bułki maślane z cynamonem
Drożdże razem z cukrem rozpuść w mleku. Odstaw do wyrośnięcia. Mąkę przesiej do miski. Dodaj jajko, cynamon, sól, miękkie masło oraz rozczyn. Dokładnie wyrób ciasto.
Bułki maślane z cynamonem
Z wyrośniętego ciasta uformuj kulki wielkości moreli. Bułeczki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 20 minut w temperaturze 200 stopni.