ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Bułki nadziewane kaszą gryczaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne bułki z niespodzianką w środku.

Bułki nadziewane kaszą gryczaną

Składniki:

Bułki nadziewane kaszą gryczaną

 

 

Sposób przygotowania:

Bułki nadziewane kaszą gryczaną
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Boczek kroimy w kostkę, cebulę siekamy drobno, oba składniki podsmażamy na odrobinie oliwy. Mieszamy z kaszą. Z bułek ścinamy wierzchy, wyjmujemy środek, napełniamy bułki kaszą z boczkiem i cebulą. Posypujemy je startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 160 stopni, aż ser rozpuści się. Podajemy gorące.