Ziziunka18

Ziziunka18

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Bułki paluchy z nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zwykłe bułki nadziane farszem-miła odmiana

Bułki paluchy z nadzieniem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bułki paluchy z nadzieniem

 

 

Sposób przygotowania:

Bułki paluchy z nadzieniem
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy do niej obraną i pokrojoną w piórka cebulę, paprykę oczyszczoną z nasion i pokrojona w kostkę oraz pieczarki pokrojone w plasterki. Podsmażamy wszystko, doprawiamy ziołami i wrzucamy starty żółty ser. Chwilę podsmażamy tak aby ser się rozpuścił. Bułki paluchy przecinamy na środku i palcami wydrążamy dziury, tak aby móc włożyć w nie farsz. Nakładamy do ich środka wcześniej przygotowany farsz i wkładamy bułki do piekarnika na 5 minut by skorka stała się chrupiąca.
Bułki paluchy z nadzieniem
Podsmażamy kiełbasę z warzywami i doprawiamy do smaku ziołami
Bułki paluchy z nadzieniem
Bułki nacinamy wzdłuż i nakładamy do środka przygotowany farsz