Sposób przygotowania:
Bułki pszenno babeczkowe
Drożdże wymieszaj z cukrem aż uzyskają płynną konsystencję. Babeczki wrzuć do rozdrabniacza i zmiksuj, po czym wsyp do drożdży. Dodaj pozostałe składniki i drewnianą łyżką wymieszaj ciasto. Oprósz mąką i chwilę wyrób ręcznie tworząc bryłę ciasta. Zakryj ciasto ściereczka i zostaw do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją objętość ponownie wyrób i formuj okrągłe bułki ( u mnie wyszły bardzo duże - 11 szt ). Układaj je na blasze z wyposażenia kuchenki przykrytej papierem do pieczenia. Zostaw do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułki wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 30 minut. Po upieczeniu podawaj z tym co lubisz, ja najbardziej lubię z samym masłem jeszcze lekko ciepłe.
gusia1000