Sposób przygotowania:
Bułki z budyniem
Odlać 0,5 szklanki mleka i delikatnie podgrzać. Następnie przelać do miseczki,rozkruszyć drożdze,wsypać cukier i szczyptę soli. Wymieszać. Przykryć i pozostawić na 15 minut. Masło roztopić i ostudzić. Gdy rozczyn podwoi swoją objętość wsypać pozostałą mąkę, wbić jajka, wlać mleko oraz masło.Dokładnie ciasto wyrobić.Ponownie pozostawić do wyrośnięcia na 30 minut. Budynie rozrobić według przepisu na opakowaniu. Ciasto rozwałkować na płat. Wyłożyć masę budyniową i zwinąć jak roladę. Pokroić w plastry. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia i ułożyć krążki bułek. Posmarować rozbełtanym białkiem. Piec ok 20-30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
KasiaJulcia