zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Książka Kucharska: ŻURAWINOWY NOTES PRZEPISOWY

Bułki żurawinowo - dyniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

smaczne bułki z lekką nutą słodyczy

Bułki żurawinowo - dyniowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułki żurawinowo - dyniowe

 

 

Sposób przygotowania:

Bułki żurawinowo - dyniowe
Drożdże wrzucić do miski, zasypać cukrem i ucierać aż będą płynne. Następnie wlać letnie mleko i wodę oraz olej. Mąkę przemieszać z solą, wsypać do miski, dodać startą dynię i żurawinę i wyrobić ciasto. Miskę z wyrobionym i oprószonym mąką ciastem zakryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją objętość ponownie wyrobić i podzielić na 8 kawałków. Formować kulki, które kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, można zrobić nożem rowek przez środek każdej kulki i zostawić do ponownego wyrośnięcia. Wyrośnięte bułki piec 30 minut w 190 stopniach. Upieczone bułki przestudzić.' Takie bułki najlepiej smakują z domowym masłem.
Bułki żurawinowo - dyniowe
Etap 1w misce przygotowac składniki na bułki
Bułki żurawinowo - dyniowe
Etap 2ciasto zostawić do wyrośnięcia ...........
Bułki żurawinowo - dyniowe
Etap 3formowac bułki i zostawić je do wyrośniecia
Bułki żurawinowo - dyniowe
Etap 4bułki piec 30 minut w 190 stopniach

Tagi:

dynia bułki