zurawik91

zurawik91

Starszy Kucharz
[Przepisów: 40]

Buły

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Troszkę trudne ale za to w smaku wyśmienite

Buły

Składniki:

Buły

 

 

Sposób przygotowania:

Buły
Do dużej miski wsyp mąkę, cukier, pokruszone drozdze, szczyptę soli. Wlej roztopioną margarynę i jajko. Wyrób ciasto i odstaw na 30 minut do wyrośnięcia. Zmiksuj masło z cukrem i cynamonem. Ciasto podziel na pół. Jedną porcję rozwałkuj na prostokąt  ok 50 - 25 cm. Posmaruj połową masy, zwiń w roladę  wzdłuż dłuższego boku. Pokrój na plastry  o grubości 2 cm. Ułóż płasko na blasze, posmaruj jajkiem.

Piecz 20 - 25 min w temp 180 stopni.

Tagi:

buły jajko jajka