Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Buraczki faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
         
ocena: 5/5 głosów: 714

Buraki ugotować z dodatkiem octu, po czym wydrążyć nożem lub specjalną łyżeczką.

Buraczki faszerowane

Składniki:

Buraczki faszerowane

 

  • 4 buraki
  • 300 g wołowiny
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 1 szkl sosu rumianego
  • 2 łyżki 3% octu
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Buraczki faszerowane
Buraki ugotować z dodatkiem octu, po czym wydrążyć nożem lub specjalną łyżeczką. Mięso wołowe przepuścić przez maszynkę, dodać sól, pieprz, oraz przesmażoną cebulkę i napełnić buraki farszem. Przygotować sos rumiany