Sposób przygotowania:
Buraczki z korniszonami
Buraki wyszorować, obrać, pokroić w paski.
Cebulkę obrać, drobno pokroić i przesmażyć na masełku, dodać buraki i dusić, po 10 min zalać bulionem.
Dodać goździki i przyprawy i dusić jeszcze ok. 0,5 godz.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w małej ilości wody dodać ocet i zagęścić tym buraczki, dusić jeszcze 3 min.
Korniszony pokroić w zapałkę i na końcu dodać do buraczków.
SMACZNEGO!
Cebulkę obrać, drobno pokroić i przesmażyć na masełku, dodać buraki i dusić, po 10 min zalać bulionem.
Dodać goździki i przyprawy i dusić jeszcze ok. 0,5 godz.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w małej ilości wody dodać ocet i zagęścić tym buraczki, dusić jeszcze 3 min.
Korniszony pokroić w zapałkę i na końcu dodać do buraczków.
SMACZNEGO!