Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Buraczki z zasmażką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo lubię buraki w różnych wariantach. Taka wersja na ciepło z zasmażką to świetny dodatek na przykład do kotletów mielonych.

Buraczki z zasmażką

Składniki:

Buraczki z zasmażką

 

Sposób przygotowania:

Buraczki z zasmażką
Buraczki dokładnie myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Następnie obieramy je i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy do niego mąkę.

Wrzucamy starte buraki, mieszamy. Dodajemy trochę soku z cytryny do smaku oraz 5 łyżek wody. Mieszamy i dusimy na patelni przez 5 minut.

Od czasu do czasu mieszamy, aby buraki się nie przypaliły. Podajemy na ciepło.

Tagi:

warzywa buraki