Patka2605

Patka2605

Szef Kuchni
[Przepisów: 53]

Buraczki zasmażane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Buraki jedynie umyć i nie obierać.

Buraczki zasmażane

Składniki:

Buraczki zasmażane

 

Sposób przygotowania:

Buraczki zasmażane
Buraki ugotować w łupinie.Ostudzić i obrać oraz zetrzeć na małych oczkach.Następnie na patelni rozgrzać masło,ale nie dopuścić do jego zagotowania,dodać mąkę i mieszając podgrzewać aż do uzyskania złocistego koloru.Wówczas dodać buraczki,doprawić solą,pieprzem,cukrem i sokiem z cytryny.Żeby wzbogacić smak można podsmażyć cebulę i dodać starte kwaśne jabłko.Zamiast zasmażki można zagęścić buraczki łyżką śmietany i łyżeczka mąki.

Tagi:

buraki