Sposób przygotowania:
Buraki zasmażane.
Potrzebujemy kilogram średniej wielkości buraków , myjemy je dokładnie i osuszamy za pomocą papierowego ręcznika. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wkładamy buraki na brytfannie , pieczemy godzinę lub tak z 10 minut dłużej .Po tym czasie wyjmujemy i z jeszcze ciepłych zdejmujemy skórkę.Buraczki wrzucamy do malaksera i ścieramy na drobno lub na grubszej tarce zależy od upodobań.Jabłko myjemy obieramy i bez gniazdka nasiennego ścieramy na drobno. Cebulę obieramy i kroimy w najdrobniejszą kostkę,na patelni podgrzewamy olej , wrzucamy cebule i mieszamy do momenty uzyskania złocistego koloru , dodajemy mąkę i również czekamy mieszając do uzyskania złocistej barwy .Bezpośrednio na zasmażkę nakładamy buraki i starte jabłko , chwilę razem zasmażamy i doprawiamy do smaku