Sposób przygotowania:
Burakowe babeczki
Przygotować blaszkę do muffinek. We wgłębienia włożyć papilotki. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakaem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. W trakcie ucierania wbijać po jednym jajku. Gdy masa jest wystarczająco połączona dodawać mąkę i nadal ucierać. Na koniec wsypać rodzynki i buraki i wyrobić, ale już łyżką. Masa powinna być gęsta. Gotową masą napełniać papilotki. Babeczki piec przez 30 minut. Po upieczeniu wyjąć je na kratkę i schłodzone posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują letnie, bo są mięciutkie w środku a wierzch jest chrupiący.
A.B.
zewa
Mi wyszło 12 babeczek.
jaNina
Wyglądają rewelacyjnie :)
zewa
Buraków w ogóle się nie wyczuwa.