Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Burgery rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Rybę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, posolić.

Burgery rybne

Składniki:

Burgery rybne

 

 

Sposób przygotowania:

Burgery rybne
Rybę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, posolić. Paprykę, pomidory, cebulę pokroić w drobną kostke. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklic warzywa. Do warzyw dodać pastę pomidorową, ketchup. Łączymy rybę z sosem warzywnym, kolendrą oraz bułką tartą. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy kotlety na oleju. Nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku

Tagi:

tarta