Sposób przygotowania:
Buritos tex-mex
Ryż gotuję w szklance zimnej wody z dodatkiem papryki ostrej. Wołowinę (części gulaszowe) przyprawiam papryką słodką oraz ostrą. Następnie drobno siekam i podsmażam na patelni. Usmażone przerzucam do miseczki. Cebulę obieram, siekam i wrzucam na patelnię w miejsce mięsa. Gdy się zarumieni dodaję pokrojonego pomidora. Po kilku minutach dodaję kawałki świeżej papryczki chili. Smażę i dorzucam wcześniej zbrązowiałe mięso wołowe. Ponownie czekam kilka minut i dorzucam kawałki czerwonej papryki i odsączoną czerwoną fasolkę. Doprawiam utartymi w moździerzu kminem i kolendrą. Wlewam jeszcze przecier i dokładnie mieszam. Na końcu dodaję ryż, który powinien wpić wszelkie płyny. Farsz powinien być w miarę gęsty. Tortillę podgrzewam na patelni grillowej. Na ciepłą nakładam farsz i zwijam w rulonik. Podaję przekrojone po połowie posypane startym żółtym serem.