wilcza5

wilcza5

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

buritto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Buritto na talerzu z kukurydzą i fasolą.

buritto

Składniki:

buritto

 

  • 500 dkg mięsa mielonego
  • cebula
  • sok pomidorowy
  • tortilla
  • kukurydza w puszce
  • fasola w puszce
  • oregano
  • tymianek
  • zioła prowansalskie
  • żółty ser

 

Sposób przygotowania:

buritto
Na patelni podsmażamy cebulkę i dodajemy do niej mięso mielone i rozdrabniamy na małe kawałeczki.
Następnie podlewamy mięso sokiem pomidorowym i podduszamy.
Po 20 minutach dodajemy oregano, tymianek, zioła prowansalskie i chilli.
Po 15minutach dodajemy kukurydze,fasole z puszki i odstawiamy sos na bok.
Tortille podgrzewamy lekko na patelni i wykładamy na talerz.
Do środka wlewamy troche farszu i zawijamy.
Na wierzch naleśnika polewamy sporo sosu i posypujemy serem.
Podajemy koniecznie z sałatką pekińską (przepis dostępny na mojej str.).
Smacznego!