Sposób przygotowania:
buritto
Na patelni podsmażamy cebulkę i dodajemy do niej mięso mielone i rozdrabniamy na małe kawałeczki.
Następnie podlewamy mięso sokiem pomidorowym i podduszamy.
Po 20 minutach dodajemy oregano, tymianek, zioła prowansalskie i chilli.
Po 15minutach dodajemy kukurydze,fasole z puszki i odstawiamy sos na bok.
Tortille podgrzewamy lekko na patelni i wykładamy na talerz.
Do środka wlewamy troche farszu i zawijamy.
Na wierzch naleśnika polewamy sporo sosu i posypujemy serem.
Podajemy koniecznie z sałatką pekińską (przepis dostępny na mojej str.).
Smacznego!
Następnie podlewamy mięso sokiem pomidorowym i podduszamy.
Po 20 minutach dodajemy oregano, tymianek, zioła prowansalskie i chilli.
Po 15minutach dodajemy kukurydze,fasole z puszki i odstawiamy sos na bok.
Tortille podgrzewamy lekko na patelni i wykładamy na talerz.
Do środka wlewamy troche farszu i zawijamy.
Na wierzch naleśnika polewamy sporo sosu i posypujemy serem.
Podajemy koniecznie z sałatką pekińską (przepis dostępny na mojej str.).
Smacznego!