Sposób przygotowania:
Burrito z mięsem mielonym i pieczarkami
Obieramy pieczarki, cebulę i czosnek. Pieczarki i cebulkę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, peperomii myjemy, oczyszczamy i kroimy w malutką kosteczkę, Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulkę i podsmażamy, dodajemy mięso mielone, przyprawiamy magii, papryką czerwoną i pieprzem, kiedy mięsko się podsmaży dodajemy pieczarki, przykrywamy i dusimy 5 minut, następnie dodajemy peperomii i czosnek i dokładnie mieszamy, dodajemy 200 ml sosu cygańskiego bądź meksykańskiego, wszystko razem podduszamy i na koniec dodajemy kukurydze i fasolę, Dokładnie łączymy wszystkie składniki, przyprawiamy oregano, w tym momencie możemy doprawić również pozostałymi przyprawami aby miało odpowiedni ostry smak (wg uznania), zostawiamy pod przykryciem na 5 min aby wszystko dobrze się przegryzło. Na talerzu przygotowujemy tortille, na środek nakładamy gorący farsz, zawijamy jak krokiety i wkładamy do grilla na około 2 - 3 minuty (oczywiście w zależności od rodzaju elektrycznego grilla, sprawdzając co jakiś czas by ładnie się przyrumieniło) Przygotowane burrito możemy podgrzać w piekarniku lub opiekaczu czy mikrofali. Smacznego
anula250