Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Cabbage Tarkari (Maroko)

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pomidory pokroić na kawałki i podsmażyć w 2 łyżkach oleju, aż się wysuszą. Dodać 0.75 łyżeczki soli...

Cabbage Tarkari (Maroko)

Składniki:

Cabbage Tarkari (Maroko)

 

  • 2 pomidory
  • 2 łyżki oleju
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1/2 łyżeczki kolendry
  • 1/2 kg białej kapusty
  • 1 łyżeczka imbiru
  • natka pietruszki

 

 

Sposób przygotowania:

Cabbage Tarkari (Maroko)
Pomidory pokroić na kawałki i podsmażyć w 2 łyżkach oleju, aż się wysuszą. Dodać 0.75 łyżeczki soli, 0.33 łyżeczki kurkumy, 0.5 łyżeczki mielonej kolendry dobrze wymieszać. Dodać drobno posiekaną kapustę, opcjonalnie łyżeczkę posiekanego imbiru, przykryć i gotować na średnim ogniu 3-4 minuty. Potem gotować na małym ogniu, aż woda wyparuje. Posypać paroma gałązkami (posiekanymi drobno) pietruszki i podawać na gorąco. podawać z chlebem chappatti, ryżem albo czymkolwiek.