agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Camembert smażony w ziołach i panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ser smażony w ziołach i panierce smakuje wybornie

Camembert smażony w ziołach i panierce

Składniki:

Camembert smażony w ziołach i panierce

 

Sposób przygotowania:

Camembert smażony w ziołach i panierce
Przygotować niezbędne składniki na danie. Ser w całości ułożyć na talerzu. Przygotować panierkę, jajko rozmącić, dodać odrobinę wody, dodać zioła prowansalskie, oregano, bazylię, sól, pieprz i bardzo dokładnie rozmieszać składniki. Ser dokładnie umoczyć w tych składnikach. Następnie obtaczać w bułce tartej. Rozgrzać tłuszcz na patelni i na dobrze rozgrzany tłuszcz układać opanierowany ser camembert. Smażyć na rumiano, ser nie powinien wydostać się poza panierkę. Podawać z frytkami i surówkami.