Sposób przygotowania:
Canamonowe drożdżówki
Mleko lekko podgrzać. Dodać do niego rozkruszone drożdże i 1 łyżeczkę cukru.Drożdże rozpuścić w mleku i odstawić do wyrośnięcia. Mąkę przesypać do miski. Dodać do niej sól i pół szklanki cukru, wymieszać. Masło roztopić i przestudzić. Do suchych składników dodać jajka, masło i rozczyn drożdżowy. Wszystko wymieszać i zagnieść gładkie ciasto. Miskę z ciastem przykryć czystą ściereczką i odłożyć do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Jak ciasto urośnie, zbić je, uderzając w nie dłonią. Ciasto rozciągnąć w dłoniach w duży prostokąt (ok. 30x40 cm). Płat ciasta posmarować jogurtem i posypać cynamonem wymieszanym z resztą cukru. Zwinąć ścisłą roladę i kroić w plastry o grubości ok. 4 cm. Kłaść je na natłuszczoną blachę. Drożdżówki piec w 180 stopniach przez ok. 30-35 minut. Jeszcze ciepłe drożdżówki polukrować.