Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Canelloni po meksykańsku z sosem Łowicz

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo proste danie które można przygotować nie tylko na daną okazję lecz na np zwykły rodzinny obiad, jest bardzo smaczne i nie drogie.

Canelloni po meksykańsku z sosem Łowicz

Składniki:

Canelloni po meksykańsku z sosem Łowicz

 

Sposób przygotowania:

Canelloni po meksykańsku z sosem Łowicz
Odcedzoną fasole wsypujemy do miski, rozdrabniamy widelcem (nie wszystko, tylko trochę), następnie dodajemy sól, pieprz, bazylię oraz jajko. Ser żółty trzemy na tarce o małych oczkach i dodajemy do reszty, dokładnie mieszamy. Przygotowujemy sobie cannelloni, wkładamy do nich farsz i układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy wszystko sosem meksykańskim Łowicz i przykrywamy naczynie a następnie wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na pół godziny.