Sposób przygotowania:
Cannelloni.
Mięso mielone podsmażamy na patelni, dodajemy oczyszczona z nasion i pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie kroimy w piórka cebulę a pieczarki plasterki. Dodajemy na patelnię i smażymy z mięsem mielonym. dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy wszystko solą pieprzem oraz ulubionymi przyprawami. Wsypujemy odsączoną kukurydzę i dodajemy koncentrat pomidorowy. Tak przygotowanym farszem nadziewamy makaron cannelloni i układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Przygotowujemy sos z gotowego sosu bolońskiego, śmietany i przypraw. Zalewamy rurki tak przygotowanym sosem i posypujemy startym żółtym serem. Blaszkę szczelnie zawijamy folią i zapiekamy wszystko w piekarniku w temperaturze 180C sprawdzając często czy makaron zmiękł. Gdy zmięknie ściągamy folię i zapiekamy aż ser się rozpuści i zapiecze.