Ziziunka18

Ziziunka18

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Cannelloni.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny nadziewany makaron

Cannelloni. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cannelloni.

 

  • makaron cannelloni,
  • pół kg mięsa mielonego,
  • 1 papryka,
  • 1 duża cebula,
  • 4-5 pieczarek,
  • pół puszki kukurydzy,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • słoik sosu bolońskiego 500g,
  • śmietana (1 szklanka),
  • żółty ser,
  • sól, pieprz, ulubione przyprawy

 

Sposób przygotowania:

Cannelloni.
Mięso mielone podsmażamy na patelni, dodajemy oczyszczona z nasion i pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie kroimy w piórka cebulę a pieczarki plasterki. Dodajemy na patelnię i smażymy z mięsem mielonym. dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy wszystko solą pieprzem oraz ulubionymi przyprawami. Wsypujemy odsączoną kukurydzę i dodajemy koncentrat pomidorowy. Tak przygotowanym farszem nadziewamy makaron cannelloni i układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Przygotowujemy sos z gotowego sosu bolońskiego, śmietany i przypraw. Zalewamy rurki tak przygotowanym sosem i posypujemy startym żółtym serem. Blaszkę szczelnie zawijamy folią i zapiekamy wszystko w piekarniku w temperaturze 180C sprawdzając często czy makaron zmiękł. Gdy zmięknie ściągamy folię i zapiekamy aż ser się rozpuści i zapiecze.
Cannelloni.
Mięso mielone podsmażamy z papryką i pozostałymi warzywami
Cannelloni.
Nadziany makaron polewamy sosem i posypujemy startym żółtym serem