goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Cannelloni 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

To bardzo prosta i sycąca potrawa

Cannelloni 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cannelloni 2

 

  • makaron canelloni 1 opakowanie
  • mięso mielone 70 dag
  • przecier pomidorowy 1 słoik
  • ser żółty 15 dag
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • tłuszcz do smażenia
  • sos beszamelowy:
  • mleko 2 szklanki
  • mąka 2 łyżki
  • masło 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Cannelloni 2
Mięso mielone podsmażamy, dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy. Doprawiamy do smaku. Masło roztapiamy, dodajemy do niego mąkę i dokładnie mieszamy by pozbyć się grudek. Zasmażkę rozprowadzamy mlekiem, gotujemy 1-2 minuty by sos zgęstniał. Możemy go doprawiamy solą, gałką muszkatołową. Rurki makaronu nadziewamy mięsem, układamy warstwami w naczyniu żaroodpornym, każdą warstwę polewamy dokładnie sosem, przykrywamy serem. Ostatnia warstwa - sos! Cannelloni zapiekamy w piekarniku około 50 minut w 180 stopniach.
Cannelloni 2
Do podsmażonego mięso dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawy
Cannelloni 2
Rurki cannelloni nadziewamy mięsem mielonym
Cannelloni 2
Każdą warstwę makaronu polewamy sosem beszamelowym
Cannelloni 2
Cannelloni zapiekamy w piekarniku około 40-50 minut