Sposób przygotowania:
Cannelloni 2
Mięso mielone podsmażamy, dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy. Doprawiamy do smaku. Masło roztapiamy, dodajemy do niego mąkę i dokładnie mieszamy by pozbyć się grudek. Zasmażkę rozprowadzamy mlekiem, gotujemy 1-2 minuty by sos zgęstniał. Możemy go doprawiamy solą, gałką muszkatołową. Rurki makaronu nadziewamy mięsem, układamy warstwami w naczyniu żaroodpornym, każdą warstwę polewamy dokładnie sosem, przykrywamy serem. Ostatnia warstwa - sos! Cannelloni zapiekamy w piekarniku około 50 minut w 180 stopniach.
![Cannelloni 2 Cannelloni 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cannelloni-2-196347.jpg)
![Cannelloni 2 Cannelloni 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cannelloni-2-196348.jpg)
![Cannelloni 2 Cannelloni 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cannelloni-2-196349.jpg)
![Cannelloni 2 Cannelloni 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cannelloni-2-196350.jpg)