Sposób przygotowania:
Cannelloni z cukiniiETAP 1

Cukinie myjemy i osuszamy. Gotową kroimy w cienkie paski. Przygotowane paski delikatnie nasalamy, wy warzywo zmiękło.
Ser kroimy w kostkę.
ETAP 2

Bułkę namaczamy w mleku. Cebule kroimy w drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Orzeszki siekamy na mniejsze części. Natkę pietruszki drobno siekamy.
ETAP 3

Mięso przekładamy do miski. Dodajemy do niego odciśniętą bułkę, jajko, orzeszki, pietruszkę, przygotowaną cebulę oraz czosnek. Całość mieszamy dokładnie doprawiając do smaku solą, pieprzem.
ETAP 4

Mięso dzielimy na ok 10 porcji. Z każdej części formujemy placuszek w którym umieszczamy kostkę sera. Formujemy zgrabne kule, które następnie owijamy przygotowaną cukinią. Każdą kulkę owijamy dwoma plasterkami.
ETAP 5

Otrzymane porcje układamy koło siebie w naczyniu żaroodpornym.
Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 40 minut 180°C.
LauraLaura