Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Cannelloni z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Cannelloni z cukinią i pieczarkami polane sosem bolognese

Cannelloni z cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cannelloni z cukinią

 

 

Sposób przygotowania:

Cannelloni z cukinią
Pieczarki obrać i pokroić na części. Dwie cebule obrać i drobno posiekać, zeszklić na oleju dodać pokrojone pieczarki i smażyć dopóki nie wyparuje woda. Pod koniec doprawić solą i pieprzem. Cukinię umyć, obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie dwie cebule , obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju dodać cukinię i smażyć aż odparuje woda i będzie miękka. Następnie do cukinii dodać pieczarki, żółty ser (według uznania) , wymieszać i doprawić do smaku. Pomidory umyć , pokroić we kostkę i podsmażyć na 1-łyżkach oleju następnie dodać rozmieszany w wodzie sos bolognese(wody tyle ile pisze na opakowaniu) i gotować aż zgęstnieje. Na spód naczynia żaroodpornego dać 2-3 łyżki sosu. Makaron napełnić farszem i ułożyć w naczyniu , całość zalać sosem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 55-60 minut. 20 minut przed wyjęciem posypać startym żółtym serem.
Cannelloni z cukinią
Do podsmażonej cukinii dodać usmażone pieczarki ser i doprawić
Cannelloni z cukinią
Makaron napełniać przygotowanym farszem
Cannelloni z cukinią
A następnie wypełniony makaron układać w naczyniu żaroodpornym
Cannelloni z cukinią
Całość zalać sosem wstawić do piekarnika a 20 min przed wyjęciem posypać żółtym serem