Sposób przygotowania:
Cannelloni z Kurczakiem
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i podsmażyć na lekko rozgrzanej na patelni oleju. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Smażymy do zarumienienia. Teraz możemy dodać mieszankę Hortex , następnie doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, dodajemy szklankę przecieru pomidorowego i całość mieszamy i gotujemy około 10minut. Rurki cannelloni napełniamy farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym wcześniej wysmarowanym masłem. Na wierzchu wykładamy sosem beszamelowym (na małym ogniu w garnku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i mieszamy. Gdy masło połączy się z mąką, wlewamy powoli zimne mleko, stale przy tym mieszając, gotujemy póki sos nie zgęstnieje na koniec doprawiamy solą i pieprzem.) i polać resztą farszu. Całość posypujemy startym serem, posypujemy czerwoną papryką i posiekanym szczypiorkiem. Cannelloni zapiekamy w piekarniku w 180°C przez około 25-30 minut.