Sposób przygotowania:
Cannelloni z mięsem i pasztetową
Mięso mielone wymieszać z jajkiem, pasztetówką i bułką tartą. Dodać starty ser mozzarella i dwie starte na tarce cebule. Doprawić ziołami, posolić i popieprzyć do smaku. Wyrobić na gładką masę. Gotową masą korzystając z małej łyżeczki i paluszków faszerować rurki makaronu. Układać gotowy makaron w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na wierzchy ułożonego makaronu rozłożyć cieniutkie półplasterki cebuli i polać kremem balsamicznym rozcieńczonym w dwóch łyżkach wody. Zalać całe danie pasatą posypać ziołami i zapiekać w temperaturze ok 160 stopni przez 50 minut. Najlepiej aby makaron nie był twardy przykryć naczynie z wierzchu pokrywka lub folia aluminiową. Podawać posypane startym żółtym serem i listkami świeżej bazylii.