Sposób przygotowania:
Cannelloni z mięsem i warzywami
Na patelni rozgrzewamy oliwę i na rozgrzaną wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Zrumieniamy cebule i dodajemy odsączone z oleju i pokrojone karczochy oraz pokrojoną w kostkę łodygę selera naciowego. Zesmażamy razem, dodajemy w razie konieczności trochę oliwy z karczochów, siemię lniane, przeciśnięty przez praskę czosnek i mięso. Smażymy wszystko razem , doprawiamy przyprawami . Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, każdą rurkę cannelloni napełniamy farszem mięsnym. Rurki nie powinny być zbyt mocno wypełnione farszem ponieważ mogą popękać. Napełnione mięsem rurki układamy jedną obok drugiej w naczyniu żaroodpornym. Sos boloński, przecier pomidorowy oraz bulion mieszamy razem, ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku. Tak przygotowanym sosem polewamy nasze rurki makaronowe, powinny być całkowicie przykryte. Naczynie wstawiamy do piekarnika, ustawiamy tem. 150 C i pieczemy przez ok. 1 godzinę. Podajey na ciepło. Smacznego:)
mysza75
Netka