Sposób przygotowania:
Canneloni z mięsem
Na patelni podsmażyć mięso, cebulę, czosnek.. Przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, oregano... Dodać 3 łyżeczki koncentratu i dusić na wolnym ogniu ok. 20 minut. Przygotowanym farszem wypełnić makaron( wcześniej wrzucić do wrzątku na 2-3 min) układać w żaroodpornym naczyniu posmarowanym tłuszczem. Resztę koncentratu rozrobić z mała ilością wody, i solą z pieprzem.. zagotować, rozrobić pół szkl. wody i 2 łyżki mąki, wlać do sosu, dobrze wymieszać i zagotować . Polać sosem makaron. Zrobić beszamel ( rozpuszczamy masło wsypujemy 2 łyżki maki na tłuszcz i mieszamy aż składniki się połączą. Gdy uzyskamy gładką masę wlewamy połowę mleka i mieszamy, gdy sos zacznie się zagęszczać dolać następną porcję mleka, mieszamy, przyprawiamy pieprzem, solą i gałka muszkatołową.Beszamelem polać resztę makaronu, posypać startym żółtym serem...Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180stopni 20-25 min.