gusiacek18

gusiacek18

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

cappuccino

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne i kaloryczne :) zapraszam

cappuccino

Składniki:

cappuccino

 

  • Ciasto I
  • 8 jajek
  • 28 dkg cukru
  • 15 dkg mąki
  • 4 dkg kakao
  • łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • Ciasto II
  • 20 dkg kokosu
  • 5 białek
  • szklanka cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • Krem
  • 5 żółtek
  • cukier waniliowy
  • 3 łyżki mąki
  • budyń śmietankowy lub waniliowy
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 szklanki mleka
  • kostka Kasi
  • 3 dkg kawy cappucino

Sposób przygotowania:

cappuccino
Ciasto I Białka ubić na twardo razem z cukrem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao , a następnie powoli mieszać łyżką (najlepiej mąkę dodać przez sitko wtedy biszkopt będzie puszysty) Biszkopt pieczemy od 20-25min Gotowy biszkopt przekroić na dwie części ( wzdłuż oczywiście nie na pół)Ciasto II Białka ubić z cukrem dodać kokos wraz z proszkiem do pieczenia a następnie lekko wymieszać. Piec 30min w temperaturze 160-180 stopni Krem Mleko, cukier, budyń, mąkę zmiksować i ugotować budyń. Budyń ostudzić i dodać margarynę (kasie) miksując składniki. na koniec dodać kawę.Krem rozprowadzić na ciasto biszkoptowe w środku ma być masa kokosowa. Można górę polać polewa czekoladową ale nie koniecznie. Smacznego