Sposób przygotowania:
Cappuccino
BISZKOPT: Białka ubić na sztywno. Powoli dodawać cukier i po jednym żółtku. Następnie stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć. Ciasto pieczemy w 180o przez około 25 minut.MASA CAPPUCCINO:Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać mąkę, cappuccino i połowę mleka. Resztę mleka zagotować i wlać do niego masę z żółtkami. Całość ugotować jak budyń i ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać po łyżce zimnego budyniu i dokładnie połączyć. Gotową masę wykładamy na biszkopt.MASA ŚMIETANOWA: Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno z pozostałymi składnikami. Gotową masę wyłorzyć na masę cappuccino.Wierzch ciasta posypać startą na tarce mleczną czekoladą lub udekorować wzorkami z ciemnego kakao. Ja to ciasto piekę w formie 25/36