Sposób przygotowania:
Cappuccino ciasto.
Ze składników podanych na biszkopt -upiec go. Następnie zaparzyć poncz, przestudzić i moczyć w nim małe biszkopty.
Masa:
4 żółtka i całe jajko ubić na parze z cukrem. Po ostudzeniu dodać jajka do utartego masła. Po kolei dodawać serek, 1 szklankę mleka w proszku, znowu serek, kolejną szklankę mleka . Pod koniec ucierania dodać gorącą żelatynę.
Biszkopt posmarować 1/2 masy, potem układamy namoczone w kawie biszkopty, na to druga część masy i na wierzch suche biszkopty(można polać je polewą).
Gotowe
Masa:
4 żółtka i całe jajko ubić na parze z cukrem. Po ostudzeniu dodać jajka do utartego masła. Po kolei dodawać serek, 1 szklankę mleka w proszku, znowu serek, kolejną szklankę mleka . Pod koniec ucierania dodać gorącą żelatynę.
Biszkopt posmarować 1/2 masy, potem układamy namoczone w kawie biszkopty, na to druga część masy i na wierzch suche biszkopty(można polać je polewą).
Gotowe