Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Cappuccino z ajerkoniakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

W moim domu uwielbiają takie ciasta

Cappuccino z ajerkoniakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cappuccino z ajerkoniakiem

 

  • BISZKOPT
  • jajka-6 szt
  • mąka -1 szkl
  • cukier-1 szkl
  • proszek do pieczenia -1 łyżeczka
  • KREM
  • śmietana kremówka Puratos-2 szkl
  • kawa cappuccino czekoladowe- 5 łyżek
  • PONCZ
  • ajerkoniak -5 łyżek
  • DEKORACJA
  • posypka czekoladowa

Sposób przygotowania:

Cappuccino z ajerkoniakiem
BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek na sztywno,dodając cukier. Następnie dodawać po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 x 36 cm. Piec w 180 stop.przez ok.25 minut. KREM Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wsypać kawę cappuccino,wymiksować. Ostudzony biszkopt nasączyć ajerkoniakiem,wyłożyć krem na ciasto,posypać posypką czekoladową.
Cappuccino z ajerkoniakiem
Biszkopt upieczony ostudzony i nasączony ajerkoniakiem
Cappuccino z ajerkoniakiem
Schłodzona śmietana kremówka została ubita z kawą
Cappuccino z ajerkoniakiem
Na nasączony biszkopt został wyłożony krem kawowy
Cappuccino z ajerkoniakiem
Krem został rozsmarowany widelcem zostały zrobione fale