Sposób przygotowania:
Cavapcici z bulgurem
Na cavapcici składniki ze sobą zagnieść. Formę piekarnikową wysmarować masłem. Piekarnik nagrzać na co najmniej 220 stopni lub jak kto woli może posłużyć się grillem. Z masy formować podłużne wałeczki o szerokości ok 3 cm a dł. ok. 8 cm Wałeczki układać na wysmarowanej blasze i piec około 20 min w międzyczasie przewracając na drugą stronę.W tym czasie ugotować bulgur w dwukrotnej ilości osolonej wody w stosunku do ilości bulguru. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem. Na końcu jak woda wsiąknie można dodać łyżeczkę masła i wymieszać. W tym czasie na surówkę pokroić pomidor i ogórek, wymieszać z sobą. Cytrynę przekroić na pół i pokroić w plastry. Talerz po bokach przyozdobić surówką z pomidora i ogórka, plastrami cytryny i solonymi peperoni. Na środek nałożyć kaszkę bulgur polewając ją tłuszczem z cavapcici a na to położyć cavapcici. Fajnie się to spożywa zagryzając cytrynką i peperoni :)
Jojo
luna
montajka
Tak czosnek jaknajbardziej pasuje :)